Kiezen voor energie

7/04/2015 - door Peter Loef

Sinds 1 februari 2015 mag ik namens de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) optreden als inspirator. Mijn opdracht is het boeien en binden van leden en potentiele leden. Een geweldig leuke functie! Zeker als de betreffende vereniging haar organisatie, producten en diensten, lobby en netwerk zo goed op orde heeft als VHG.

De eerste twee maanden zitten er op. Binnenkort de eerste evaluatie met vertegenwoordigers van het bestuur van VHG Vakgroep Hoveniers. Ik heb verrassend veel afspraken kunnen maken en een paar fijne gesprekken gevoerd met goed resultaat voor alle betrokkenen. Wat deze opdracht zo leuk maakt, is dat ik mij enorm verbonden voel met deze sector, met de vakmensen die daar werken en met de vereniging als zodanig. De hoveniers zitten dicht bij hun gevoel en de natuur. Ze zijn puur en gepassioneerd in datgene wat ze doen en waar zij voor staan. Daarbij voegen zij met hun werk op verschillende manieren iets toe aan de kwaliteit van ons leven.

Hoe kunnen we bedrijven laten ervaren dat wat VHG te bieden heeft hen ondersteunt bij het ‘groen’ ondernemerschap? Bij goed gebruik van het lidmaatschap kan het de leden veel omzet opleveren, kosten besparen en daarmee uiteindelijk rendement opleveren. Juist op dat stuk vind ik mijn inspiratie. Geïnspireerd zijn geeft mij energie wat ik vervolgens terug- en doorgeef aan mijn gesprekspartners en mijn omgeving. Mijn gesprekspartners worden enthousiast en stellen zich open voor een gesprek en daarmee voor het onderzoeken van de kansen in mijn verhaal.

Wanneer je op een geïnspireerde wijze iets doet wat je leuk vindt en je iets biedt waar een ander beter van wordt, voelt het ook bijna niet als werken. En zo heb ik meerdere opdrachten. Echter, voordat ik deze opdrachten gegund heb gekregen, heb ik de zekerheid van inkomsten los moeten laten en beslissingen moeten nemen met een onzekere toekomst of afloop. Tenminste zo lijkt het. Iedere beslissing namelijk om iets af te sluiten opent een deur naar iets nieuws, naar een nieuwe omgeving. Nieuwe dingen ontdekken geeft mij energie en inspiratie. Mensen en organisaties hebben behoefte aan energie. Onzekerheid is daarmee relatief en vaak van korte duur.

Wat is jouw inspiratie voor datgene wat jij of jouw onderneming op dit moment doet?

 

 

Reacties
blog comments powered by Disqus