Dating voor ontwikkeling

Als ondernemer zijn er regelmatig momenten dat u met een concullega of een ondernemer uit een ander vakgebied zou willen praten. Maar ja, een concullega dicht bij huis zal zeker met u een gesprek willen voeren, maar zit u daar op te wachten? Veel ondernemers zijn lid van een branchevereniging en treffen daar concullega’s. Toch zijn er situaties dat een gesprek in verenigingsverband niet als de beste oplossing wordt ervaren.

Mijn ervaring is dat bijeenkomsten van kleine groepjes tot maximaal zes ondernemers of managers als grote meerwaarde worden ervaren. Zeker wanneer het gaat om mensen uit een andere regio van het land of uit een andere sector. Middels deze verbindingen verbreedt het netwerk en de scope. De veiligheid van de kleine groep maakt het mogelijk dat de gesprekken zich verdiepen waardoor het vertrouwen binnen die groep groeit. Is dit vertrouwen aanwezig dan is het resultaat meestal ‘een boost’ aan inspiratie en energie wat tot rendement voor de individuele bedrijfsvoering leidt.

Hebt u interesse om deel te nemen aan zo’n kleinschalige vrijblijvende laagdrempelige netwerkactiviteit, laat het mij weten. Ik breng u in contact met anderen, verzorg de gehele organisatie en faciliteer de bijeenkomsten. Dit kan als dagvoorzitter, als gespreksleider of als inspirator. Zelfs kunt u aangeven met welk bedrijf of bedrijvengroep u wel eens in contact zou willen komen. Veel mooie dingen zijn al gebeurd, gun uzelf deze kans!